duminică, 12 mai 2013

Cum am ales sa devin mediator



Dragii mei am revenit astazi cu noutati si abia astept sa le impartasesc.Sper, sa fie pentru voi  interesante si valoroase.Va anunt cu entuziasm ca, in urma cu putin timp am imbratisat o noua meserie, si anume cea de mediator. Cum am ales si ce anume m-a determinat sa fac acest lucru, aflati in cele ce urmeaza.

Pentru ca iubesc oamenii. De la fiecare persoana pe care o intalnesc in viata mea am ceva de invatat. Asta pentru ca ascult cu drag si incerc sa inteleg problemele cu care se confrunta.

Am observant ca atunci cand au o problema care nu le da pace, oamenii vorbesc despre ea cu cine simt ca ii asculta. Am auzit de-a lungul vremii  multe povesti adevarate despre drame, suferinte, necazuri, dar si despre rezolvari neasteptate, rasturnari de situatie in conjucturi parca fara finalitate, spuse de catre  prieteni, amici, colegi, familie. Iar eu puteam atunci doar sa-i ascult si sa le dau sfaturi ori recomandari, daca situatia ori conjuctura o cerea. Evident ca erau subiective, oferite prin prisma propriei experiente traite, ori a informatiilor culese din diferite carti.

Ce stiu cu siguranta este ca imi doream sa pot face ceva diferit, sa pot ajuta oamenii sa evite  experientele dureroase si traumatizante, prin care eu insami am trecut la un moment dat in viata. Imi doream sa folosesc pentru binele altora, experienta castigata.

Asa ca am decis sa ma informez despre mediere si mai mult decat atat, citind despre mediere si despre beneficiile ei, am ajuns sa imi doresc sa devin mediator. De ce?

Pentru ca am inteles cat de mult bine poate aduce in viata oamenilor. Spre exemplu, stiam din experienta nefericita a unor prieteni comuni cat de  tensionati sunt  sotii in perioada divortului, si cat de usor pot uita de interesele copiilor din dorinta de razbunare, de a-l face pe celalalt sa sufere. Iar ca mediator m-am gandit ca pot sa-i ajut. Si mai mult decat atat, fiind parintii copiilor lor, acesti oameni au nevoie sa relationeze permanent pentru buna crestere a copiilor lor. Consider ca e potrivit atat pentru ei cat mai ales pentru copii sa aiba  acum dar si pentru tot restul vietii lor, o relatie amiabila si functionala.

Solutia pe care o vad si pe care le-am recomandat-o  este de refacere a relatiei si a comunicarii constructive, pe alte baze decat o relatie romantica cu care au pornit candva la drum. Iar asta inseamna vointa, munca din partea lor si o colaborare. Greu  dar nu imposibil, mai ales ca in acest moment ei stiu ca au un trecut impreuna, dar si mai important e faptul ca, mai au si un viitor impreuna, datorita copiilor.

Am finalizat de curand cursul de mediator si urmatorul pas este sa ma autorizez, ca mai apoi sa pot, in cel mai scurt timp, sa imi incep activitatea in aceasta meserie.

Citesc in continuare si ma educ tocmai pentru a-mi putea face treaba cat mai bine ca mediator.Cred ca medierea este o profesie de vocatie si este nevoie sa o simti ca sa o poti face. Oamenii vin in mediere incarcati de sentimente si energii negative. Pot fi neutra si impartiala fiind echilibrata si daruind cu generozitate acceptare si energie pozitiva. Este  nevoie sa iubesti oamenii asa cum sunt ei, sa ai rabdarea sa ii asculti, sa intelegi ca sunt sensibili, sa le acorzi timpul de care au nevoie, sa ii simti, ramanand neafectat, sa fii deschis si atent la tot ce au de spus. Atunci esti dupa parerea mea, cu adevarat mediator.

Am ales sa devin mediator pentru ca imi doresc sa fac pentru oameni ceea ce nu a facut nimeni pentru mine, atunci cand aveam nevoie. Si aleg sa fiu mediator deoarece iubesc ceea ce fac si am realizat ca pot ajuta oamenii, ii pot motiva sa gaseasca singuri solutii la problemele lor comunicand si asta imi aduce cea mai mare multumire.

Iti multumesc ca ma citesti si ca vei fi in continuare alaturi de mine. Voi reveni cu informatii utile despre ce inseamna medierea si in ce domenii poate ea fi aplicata.

Pe curand!


11 comentarii:

Felicitari Flori pentru alegerea facuta, cred ca ti se potriveste ca o manusa!!! Felicitari si pentru faptul ca ai curajul de a o lua de la capat atunci cand simti ca nu te mai reprezinta ceea ce faci! Putere de munca si de convingere ai, deci mult mult succes...in beneficiul nostru al celorlalti!!! Emil

Multumesc frumos, Emil pentru aprecieri!E un nou inceput si totodata o provocare. Mereu am spus ca in viata e bine sa profiti de oportunitatile care ti se ivesc. Ori eu, tocmai asta am facut :)

Iti doresc o dupa-amiaza placuta!

Mult succes si multi oameni fericiti!
Anca

Felicitari !!! Succes !:)

Ma bucur mult pentru tine, ai mai urcat o treapta pe scara dezvoltarii personale si iti admir curajul unui nou inceput in viata profesionala. Mult succes!

Multumesc, Cristina! Te imbratisez cu drag.

Felicitari pentru decizie si multa bafta!:)

Va multumesc!O duminica placuta, va doresc!

Când solicitam un împrumut pentru a-mi cumpăra clădirea ca proprietar de mică afacere într-o situație dificilă, băncile convenționale au spus că nu mă pot ajuta. Firma de împrumuturi de la domnul Lee s-a așezat cu mine, a auzit situația mea și a decis că merit să risc. Aici suntem 5 ani mai târziu și tocmai mi-am reînnoit împrumutul pentru încă 7 ani. Nu aș fi putut cumpăra clădirea mea fără ajutorul împrumutului de la dl lee și voi fi dator pentru totdeauna cu ei pentru că mi-au dat o șansă când nimeni altcineva nu ar face-o. "Iată dl lee
adresa de e-mail de contact: 247officedept@gmail.com De asemenea, pe WhatsApp: + 1-989-394-3740 Așa că voi sfătui pe oricine care caută un împrumut să-l contacteze pe dl Lee pentru asistență cu finanțarea împrumuturilor.

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More