sâmbătă, 24 august 2013

3 beneficii ale medierii pe care le afli in sedinta de informare obligatorie

Am placerea sa va anunt ca luna aceasta, am devenit mediator autorizat, in baza hotararii Consiului de Mediere nr. 3391 din data de 29.06.2013.Prin urmare, daca va confruntati in prezent, cu probleme ce pot fi mediate, va invit sa ma contactati,fie telefonic fie prin e-mail,  pentru a gasi impreuna solutii care sa va avantajeze.

e-mail : mediatorfloareatodica@gmail.com                       
GSM:0748/ 598.538; 0765/210.509

Despre domeniul medierii am mai relatat pe blog si cu alta ocazie si consider ca acum e un moment potrivit sa va reamintesc faptul ca, de la 1 august anul acesta,  informarea privind medierea e obligatorie. Insa medierea in sine, ramane facultativa.

Cu alte cuvinte, obligatoriu e doar sa te informezi cu privire la aceasta procedura si daca tu, consideri ca ti se potriveste, atunci poti apela cu incredere la un mediator, care e specialist in domeniu.

 Dupa ce te-ai informat in prealabil si ai decis in cunostinta de cauza ca, solutia la problema ta este instanta de judecata, atunci este dreptul tau sa urmezi aceasta cale.

 Medierea este una dintre cele mai elegante si  civilizate cai de rezolvare a unui conflict. Ea funcţionează cu succes de zeci de ani în SUA si în Europa occidentala si de cativa ani si in Romania. 

Si pentru ca in ultimul timp am fost des  intrebata la ce poate fi folosita procedura  medierii, am preluat din Legea 192/2006 (privind medierea si organizarea profesiei de mediator) cateva aspecte ce  se pot rezolva prin intermediul acestei proceduri.

Astfel, pot fi rezolvate probleme ce tin de:

-conflicte din dreptul familiei cum ar fi:divortul, partajul, incredintarea copiilor minori si altele;

-in cazul in care partile, nefiind total hotarate asupra desfacerii casatoriei, prin mediere se poate evita divortul

-conflicte privind posesia, granituirea, stramutarea de hotare, precum si in orice alte litigii care privesc raporturile de vecinatate;

-conflicte privind protectia consumatorului, cind acesta invoca un prejudiciu ca urmare a achizitionarii unui produs sau serviciu defectuos, a nerespectarii clauzelor contractuale ori garantiilor acordate; a existentei unor clauze abuzive cuprinse in contractele incheiate intre consumatori si agentii economici;

-conflicte din domeniul comercial;

-in litigiile de munca rezultate din incheierea, executarea si incetarea contractelor individuale de munca;

-conflicte ce tin de malpraxis;

-conflicte de natura penala şi altele.


Iata ce poti afla intr-o sedinta gratuita de informare, de la un mediator autorizat:

Cum poti rezolva rapid un conflict, in cateva ore, alegand medierea in locul procesului in instanta,care de regula dureaza  ani de zile.

Care sunt beneficiile medierii:  costuri mai mici de bani,de  timp si confidentialitate. Te invit sa  faci o simpla  comparatie cu costurile unui proces de durata in instanta si vei vedea avantajele reale ale medierii.

Care sunt pasii concreţi, simpli si eficienti, pe care trebuie sa-i faci cand doresti sa apelezi la un mediator pentru solutionarea conflictului prin mediere.

Cum sa iti pastrezi in continuare o relatie buna cu partea cu care acum te afli in disputa

Consider ca, la fel de importante sunt si  urmatoarele aspecte:

1.Poti  apela la mediere chiar daca te  afli  intr-un proces.

2. Taxa de timbru achitata la deschiderea procesului ti se restituie integral, daca alegi  sa rezolvi conflictul prin mediere.

3. Solutia la care se ajunge in urma medierii este convenabila ambelor parţi pentru ca nu este impusa si nici dictata ca in istanta de catre un judecator, ci apartine in totalitate  partilor.

4.Sedinţa de informare asupra avantajelor medierii este gratuita prin lege.

Am subliniat cele de mai sus pornind de la ideea ca, numai cand  vom ajunge sa fim cu adevarat constienti  de avantajele medierii, mediul social in care ne ducem viata zi de zi  va evolua, iar calitatea relatiilor sociale va creste.


P.S: Daca ti-a placut articolul, recomanda-l si prietenilor tai.
Iar pentru orice alte informatii legate de mediere si de procedura aplicarii ei, ma poti contacta la:


e-mail : mediatorfloareatodica@gmail.com
GSM:0748/ 598.538; 0765/210.509


Pe curand!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More